BLOK VASTE ZEEP VS. VLOEIBARE ZEEP: WAT IS BETER EN WAT IS HET VERSCHIL?

Ben je op zoek naar een alternatief voor vloeibare zeep en denk je aan een blok zeep? Of ben je benieuwd naar het verschil tussen een vaste blok zeep en vloeibare zeep? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

EEN VOOROORDEEL ONTKRACHT: BLOKZEEP IS EVEN HYGIËNISCH ALS VLOEIBARE ZEEP

Een veelgehoord vooroordeel over plasticvrije blok zeep is dat het minder hygiënisch is dan vloeibare zeep. Echter, niks is hiervan waar. Wanneer je een vaste blok zeep laat drogen tussen de douchebeurten in, is het net zo hygiënisch als vloeibare zeep. Een stuk zeep kan namelijk geen bacteriën overdragen van mens tot mens. Dit komt door de pH waarde, het blok is namelijk zelf-conserverend waardoor de bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Voor het drogen van de bar kun je gebruik maken van één van onze zeepbakjes. Qua hygiëne is er dus geen verschil tussen een blok zeep of een vloeibare zeep. Belangrijk hierbij is wel om de vaste blok zeep goed te laten drogen! Zo gaat de zeep ook het langste mee!

BLOKZEEP IS EEN GOEDKOPER ALTERNATIEF

Hoewel je het in eerste instantie niet direct zou zeggen, is het toch echt waar: een vaste blok zeep is wel degelijk goedkoper. Een blok vaste zeep staat gelijk aan maar liefst twee tot drie (!) flessen vloeibare zeep in flacon. Een ander voordeel van een vaste zeep is dat je niet onnodig product verspilt. Flessen met vloeibare douchegels zijn namelijk zo ontworpen dat er bijna altijd te veel douchegel uitkomt. Een vaste blok zeep gaat dus langer mee dan een vloeibare zeep, waardoor het in verhouding goedkoper is.

BLOKZEEP IS MILIEUVRIENDELIJKER

Voor een blok zeep is het gebruik van plastic geheel overbodig geworden. Waar je voor een flacon een grote hoeveelheid plastic nodig hebt, is dit bij een blok zeep niet het geval. Daarnaast wordt vloeibare zeep van chemische ingrediënten gemaakt. Vloeibare zeep bestaat tevens voor het grootste gedeelte uit water, daarom lijkt de vloeibare zeep goedkoper, maar dit is het in werkelijkheid niet. Om water aan de zeep toe te voegen wordt er gebruik gemaakt van chemische stoffen. Hier kan gemakkelijk schimmel in ontstaan. Niet zo fijn voor de huid dus!

EINDCONCLUSIE VLOEIBARE ZEEP VS. VASTE BLOK ZEEP

Na het vergelijken van vloeibare zeep en blok zeep, kunnen we concluderen dat er enkele belangrijke verschillen zijn tussen deze twee soorten zeep. Hoewel vloeibare zeep handig in gebruik is, is het vaak minder duurzaam zijn dan een blok zeep. Bovendien is blok zeep vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten en gaat het langer mee dan vloeibare zeep, waardoor het een goede keuze is voor het milieu en voor uw portemonnee.

Bij ons in de webshop kunt u terecht voor handgemaakte en natuurlijke zepen voor hand & lichaam die er ook nog eens mooi uitzien en lekker ruiken. Onze blokken zeep zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van plastic en andere schadelijke stoffen. Wij zijn ervan overtuigd dat u de voordelen van blok zeep zult ervaren als u onze producten eenmaal hebt uitgeprobeerd. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons assortiment blok zeep!

Translation missing: nl.general.search.loading