CANDLE CARE - KAARSEN BRANDTIPS

HOE KUN JE JOUW GEURKAARS OPTIMAAL LATEN BRANDEN?

Geurkaarsen hebben af en toe licht onderhoud nodig om het maximale uit je kaars te halen. Hierbij een aantal  tips om je kaarsen goed, veilig en lang te branden! Mocht je na het lezen van deze informatie nog meer vragen hebben aarzel dan niet om even contact op te nemen.
TIP 1: [ BRANDEN & SMELTEN]
Laat de bovenste laag van de kaars volledig vloeibaar worden om te voorkomen dat je een kuil in je kaars krijgt. Het zou zonde zijn als je nog kaarsvet resten aan de zijkant hebt van je kaars. Een extra tip om dit te voorkomen is om de bovenste laag helemaal te laten smelten als je de kaars voor het eerst aansteekt! En niet heel snel al uit te blazen anders krijg je een ‘tunneleffect’.
TIP 2: [ IN HET ZICHT ]
Laat een kaars nooit onbeheerd achter. Dit spreekt voor zich maar brand de kaars altijd veilig in het zicht!
TIP 3: [ MAXIMALE BRANDTIJD ]
Als je de kaars te lang achter elkaar brand wordt de vlam groter en komt de lont wat meer vrij (de lont krijgt bijv. een klontje aan de bovenkant) waardoor de was sneller smelt dan nodig is en kan hij wat meer gaan walmen. Daarom is het advies max. 4 uur achter elkaar branden!
TIP 4: [ TRIM JE LONT ]
Dit klinkt misschien een beetje gek maar doordat je de lont kort houdt is de vlam kleiner en smelt de kaars rustiger en langzamer. Hoe groter de vlam, hoe sneller de was verdampt. Knip daarom de lont voordat je hem brand 5-10 mm max. Gebruik een lonttrimmer of knip een stukje af voordat je de kaars aansteekt. Dit hoeft zeker niet elke keer maar als je merkt dat de lont langer is of krom gaat hangen!
Translation missing: nl.general.search.loading