Image Alt

Losse soorten droogbloemen

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn 100% natuurlijke gedroogde en verwerkte producten van lokale Nederlandse gronden. Hollandse droogbloemen worden in het voorjaar gezaaid en worden na de teeltperiode in de zomer geoogst. Droogbloemen zijn in feite gewoon verse bloemen, alleen worden ze op een andere manier verwerkt na de oogst. Waar verse bloemen vanaf het land doorgaan naar de groothandel om vervolgens in de bloemenwinkel verkocht te worden, worden droogbloemen eerst ‘gedroogd’. De verse bloemen worden in grote aantallen op de kop opgehangen, zodat ze indrogen in de droogkamers. Het eindresultaat: droogbloemen. Het grote voordeel hiervan? Ze blijven veel langer goed dan verse bloemen en zijn hierdoor ook een stuk duurzamer. Overigens kunnen niet alle bloemen hiertegen, er zijn een stuk of 35 bloemen die gedroogd kunnen worden.

Hoelang blijven droogbloemen goed?

Zoals hierboven al is beschreven is het grote voordeel van droogbloemen dat ze heel erg lang meegaan. We hebben het dan over enkele maanden tot jaren dat de droogbloemen goed kunnen blijven.

Onderhoud

Doordat de bloemen gedroogd zijn hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig. Belangrijke tip: geen water geven. Verder moet je erop letten dat de droogbloemen niet te veel in de zon staan. Om te voorkomen dat sommige bloemen uitvallen is het belangrijk om er niet te vaak tegenaan te stoten. Sommige droogbloemen, waaronder de Helichrysums, gaan naar verloop van de tijd hangen. Dat hoort bij de soort, niet iedereen houdt van deze look. Een goede oplossing is dan om de droogbloemen met een klein ijzerdraadje op te binden, waardoor ze weer mooi rechtop staan.

Droogbloemen bij Smell & Spice

Wij hebben verschillende producten in ons assortiment met droogbloemen! Allereerst de handgemaakte geurhanger, daar verwerken wij droogbloemen in die passen bij de geur! De geurhangers zijn verkrijgbaar in de geuren: Vanilla, Forest, Cinnamon Orange, Coffee, Lavendel of Cherry Rose. Daarnaast hebben wij ook losse bossen droogbloemen: denk aan graansoorten zoals Gerst, Haver of Tarwe maar ook Lavendel, Acroclinium etc. Naast de losse bossen droogbloemen maken wij ook mooie droogboeketten, we proberen de boeketten zo gevarieerd mogelijk van kleur te maken zodat er voor iedereen wat moois in de webshop staat! Wil je een boeket op maat/kleur laten maken? Dat kan! Stuur ons even een berichtje of mailtje met jouw wensen of vraag naar de mogelijkheden! Ook hebben wij verschillende droogbloemenkransen met liefde met de hand gemaakt! Neem snel een kijkje in onze webshop voor al onze producten met droogbloemen!

Vragen? Stuur ons een berichtje via Instagram of stuur een mailtje naar: smellandspice@gmail.com

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
nl_NL_formalDutch
We zijn hier als je ons nodig hebt!