natuurlijke zepen

Vloeibare Zeep VS. Blok Zeep

Vloeibare zeep vs. een Blok zeep…

Wat is beter & wat is het verschil?

Het verschil tussen vloeibare zeep & een vaste blok zeep

Het grote en belangrijke verschil tussen een vloeibare en vaste blok zeep zijn de ingrediënten. Vloeibare zeep bestaat voor een groot deel uit water, dit haalt de houdbaarheidsdatum behoorlijk naar beneden. Om dit te compenseren en de zeep goed aan te laten voelen worden er allemaal chemische troep toegevoegd zoals SLS.

Onze vaste blokken zeep zijn 100% natuurlijk, palm-olie vrij en vrij van sulfaten. Daarnaast rijk aan glycerine waardoor de zeep natuurlijk schuimt en de huid voedt en verzorgd tegen een droge huid. Daarnaast gaat een blok zeep een stuk langer mee dan een vloeibare zeep en dus beter voor de portemonnee!

Wat is SLS & SLES?

SLS (sodium lauryl sulfaat) en SLES (sodium laureth sulfaat)

Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) is een krachtige en goedkope reiniger. Dit verwijdert vet en viezigheid. Nu heb je natuurlijk verschillende soorten sulfaten en zepen, maar SLS is de meest harde, meest irriterende en uitdrogende. Het wordt zelfs gebruikt in schoonmaakmiddelen om je auto of huis schoon te maken. Zo’n krachtige reiniger is het dus en dat is nou net het probleem… Niet echt iets wat je op je huid wilt gebruiken omdat het niet verzorgend is.

Sodium Laureth Sulfaat (SLES) is bijna hetzelfde als SLS, maar net iets milder.

Het werkt is minder irriterend en wordt vaak toegevoegd om het product te laten schuimen.

Is vloeibare zeep hygiënischer?

Veel mensen denken dat vloeibare zeep in een pompje hygiënischer is dan een vaste blok zeep. Deze gedachte kan ik gelijk ontkrachten. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verschil is.

Ik snap dit misverstand overigens wel, veel mensen denken dat het onhygiënischer als meerdere mensen hetzelfde blok zeep vastpakken en gebruiken. Vloeibare zeep zit in een flacon met een pompje waardoor dit niet het geval is.

Maar uit onderzoek is gebleken dat een stuk zeep geen bacteriën kan overdragen van mens tot mens.

Belangrijke tip!

Belangrijke tip is wel dat de zeep goed moet drogen na gebruik, wanneer de zeep nat blijft liggen in een natte omgeving hebben de bacteriën sneller de kans om te ontwikkelen. Bewaar je vaste blok zeep dus op een zeepbakje met gaatjes erin zodat het water kan weglopen.

Duurzaamheid van een vaste blok zeep

Vloeibare shampoo is eigenlijk een waterige, verdunde vorm van blokzeep. Hierdoor doe je minder lang met een fles body wash dan je met een vaste blok lichaamszeep zou doen. Dat betekent ook dat een blok zeep misschien duurder in aanschaf lijkt maar dat dus helemaal niet het geval is, want daar doe je een stuk langer mee! Daarnaast natuurlijk het punt dat vloeibare zeep vaak in flessen plastic is verpakt. Ook nog eens slecht voor het milieu omdat het niet biologisch afbreekbaar is.

Wat mij betreft genoeg redenen om eens een blok zeep te proberen, toch?

De zepen van Smell & Spice

De hand- en lichaamszepen van Smell & Spice zijn 100% natuurlijk, palm-olie vrij en vrij van sulfaten. De zepen zijn rijk aan glycerine waardoor de zeep goed en natuurlijk schuimend is en de huid echt wordt verzorgd.

Geen plastic, geen agressieve reinigers en geen chemische troep..

Wil je meer lezen over onze zepen? Bekijk dan onze zepen op de webshop!

Heb je vragen over onze zeep? Stuur ons een berichtje via Instagram of stuur een mailtje naar: smellandspice@gmail.com

Handgemaakte en 100% natuurlijke zeep

handgemaakte en 100% natuurlijke zeep

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
nl_NL_formalDutch
We zijn hier als je ons nodig hebt!